Само след малко…

И вие ли сте като мен… На нова година от рано сутринта започвам да си представям как настъпва новата година на различни места по света. Започва от изток и продължава на запад и хората празнуват. По цял ден телевизията бълва репортажи за това, което се случва. Страхотно е чувството, че си част от нещо голямо, което виждаш, че се случва по света и много скоро ще преживееш и ти.

Утре е денят, в който хилядите милиони вярващи по света ще напълнят църквите си и ще хвалят Бога. Можем ли за миг да си представим нелегалните събрания в Китай, които ще започнат само след малко. Можем ли да си представим тълпите от хора, които за първи път ще кажат думите: Господи, бъди Цар на живота ми. Можем ли да си представим очите, които за първи път ще бъдат отворени само след малко. Можем ли да си представим хората, които ще захвърлят инвалидните колички и ще танцуват пред Изкупителя си. Да, ние няма да видим репортажи по телевизията за тези неща, но на мене не ми трябва телевизор или интернет да осъзная в какво участвам… Милионите светии, живеещи в настоящия момент, заедно с милионите светии в небесата, ще се поклонят до земята пред нашия Господ. Представям си тежката атмосфера в духовния свят, тежка но не неприятна и отблъскаща – тежка от Божията святост и величие. Мислийки си за тези неща, изпитвам две емоции: изгарящо очакване да застана с хилядите, с дразновение пред моя Спасител и болка от това, че благодарение на свободата и благодатта, която е така преекспонирана в настоящия момент, отново ще застанем пред Господ с греховен начин на живот, който ни устройва; с бунта си; без полагащото Му се страхопочитание.

Утре е голям ден за небето и за мен. Нека очистим себе си и нека бъдем готови за срещата не с кой да е, а с Царя на Царете и Господа на Господарите и нека Му позволим да изхвърля старите „мебели“ от сърцата ни, които ние така силно си стискаме и нека бъдем различни. Нека му позволим това да не се случва само в неделя сутрин, а да бъде наш ежедневен живот.

О, не мога да дочакам утрешния ден! Аз няма да бъда същия след него!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *